3 nov 2020 Kappersbranche blijft geopend!

De signalen vanuit ons lobby-netwerk waren al positief, maar het is toch altijd fijn om het tijdens de persconferentie van vanavond te horen van premier Rutte zelf: “kappers blijven open”. We zijn heel blij met dit besluit en zien het als een groot compliment voor de inspanningen van alle kappers.

Wij hebben onze verantwoordelijkheid gepakt én blijven dat ook doen! Hoe mooi is het dat we weer expliciet genoemd worden en bij het kabinet ‘top of mind’ zijn? Maar dat schept natuurlijk ook verwachtingen én verplichtingen!

Zoals jullie weten knokt de ANKO sinds de start van de coronacrisis keihard om de branche gezond, veilig en verantwoord open te laten zijn en blijven. Aan alle tafels en via alle kanalen hebben we in de afgelopen weken laten zien dat kappers goed bezig zijn. We doen dit onder meer met de resultaten uit onze onderzoeken en door het laten zien van alle (hulp)middelen die we bovenop de hygiëneprotocollen hebben ingezet. Dat we als branche nu open mogen blijven, zien we dan ook als een verdienste van álle kappers!

Maar we zijn er natuurlijk nog niet en het kabinet houdt alle opties open als het aantal besmettingen niet verder gaat dalen. Er wordt niet alleen naar de landelijke cijfers, maar zeker ook naar regionale cijfers gekeken. Dat kan leiden tot regionale aanscherpingen van maatregelen met alle gevolgen van dien. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en leveren onze bijdragen waar mogelijk.

Het blijft hoe dan ook nog steeds van essentieel belang dat we samen de schouders eronder zetten! Onze oproep is en blijft: houd met elkaar de kappersbranche veilig en gezond open. Samen kunnen we laten zien dat we deze grote verantwoordelijkheid nog steeds heel goed aan kunnen!