6 aug 2020 Let op: mondkapje toch verplicht voor kappers in delen van Amsterdam

Vanaf woensdag 5 augustus is het in delen van Amsterdam en Rotterdam verplicht om een mondkapje te dragen. In Amsterdam geldt dit nu ook voor kappers in die gebieden.

Deze verplichting gaat gelden in gebieden waar het krap en druk is en waar andere maatregelen onvoldoende uitwerking hebben gehad. De mondkapjesverplichting is een experiment en komt niet in de plaats van de 1,5 meter regel.

Eerder hebben we jullie geinformeerd over ons contact met zowel de gemeente Amsterdam als Rotterdam. Beide gemeenten gaven toen aan dat de mondkapjesverplichting niet geldt voor ondernemingen of inrichtingen waar bezoekers al gedoseerd worden toegelaten, zoals in kapperszaken.

Vandaag kregen we een bericht van de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland, waarin het volgende wordt aangegeven:

“Het dragen van mondkapjes geldt volgens de zojuist getekende noodverordening (na publicatie) ook bij kappers in de aangewezen gebieden.”

Dit betekent dus dat kappers in de betreffende gebieden in Amsterdam wel met mondkapjes moeten gaan werken en dat ook hun klanten een mondkapje moeten dragen.

De veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond geeft op haar beurt aan dat de mondkapjesverplichting in de betreffende gebieden in Rotterdam niet voor kappers gaat gelden.
 
We vinden het erg vervelend dat de regels niet eenduidig zijn en voor verwarring zorgen. We blijven de ontwikkelingen goed in de gaten houden, uiteraard ook in alle andere regio’s, en informeren jullie waar nodig.

We horen het ook graag als je als ondernemer tegen onduidelijkheden aanloopt rondom de coronaregels. Neem dan gerust contact met ons op.