27 mrt 2020 Noodloket nu geopend!

Het Noodloket is één van de maatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. 

Noodloket nu geopend!

Het Noodloket
Het Noodloket is één van de maatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Het Noodloket is bedoeld voor sectoren waar de gezondheidsmaatregelen grote gevolgen hebben voor de inkomsten omdat de bedrijven in deze sectoren verplicht gesloten zijn. Het noodloket is ook beschikbaar voor kappers. De tegemoetkoming uit het Noodloket is vastgesteld op € 4.000,- per mkb onderneming. Deze regeling is gericht op bedrijven die als gevolg van de maatregelen hun omzet zien verdwijnen.

Het noodloket is vanaf vanmiddag geopend. Je kunt de tegemoetkoming aanvragen via rvo.nl/tegemoetkomingcorona.
 
Lees ook onze handige download over het Noodloket (TOGS).
 
TOZO-regeling
De tijdelijke overbrugging zelfstandig ondernemer (TOZO) is er voor gevestigde zelfstandig ondernemers die in de knel komen door de Corona-crisis. Er is vandaag ook meer informatie bekend geworden over de TOZO-regeling, onder meer dat ook een directeur-grootaandeelhouder (DGA) van een besloten vennootschap een beroep kan doen op deze regeling, als deze voldoet aan de wettelijke eisen.
 
Lees onze download met alle informatie over de TOZO-regeling.
 
NOW-regeling
Over de NOW-regeling verwachten we in de loop van volgende week nadere informatie. Lees wat er nu al bekend is over deze regeling in onze download NOW-regeling.

LET OP: productverkoop
We zien veel kappers die producten verkopen. Houd er rekening mee dat de omzet die je draait door productverkoop gevolgen kan hebben voor je aanspraken op de TOZO-regeling. Achteraf controleren gemeenten wat het daadwerkelijk inkomen is geweest. Houd er dus rekening mee dat alle inkomsten, zoals bijvoorbeeld productverkoop, van invloed zullen zijn op de uiteindelijke uitkering. Dit zou ook zo kunnen zijn bij de NOW-regeling, maar dat weten we pas zeker als we volgende week de exacte uitwerking hebben.
 
Vragen over de gevolgen van het coronavirus voor kappers of praktische hulp nodig? Neem dan contact op met het ANKO Corona Steunpunt.