14 okt 2021 Pilot Branchediploma van start!

Na heel veel uitstel vanwege corona is de Pilot Branchediploma nu toch echt gestart! Op vijf verschillende locaties in Nederland vinden deze maand proefexamens plaats, waarbij de deelnemers een pittige metamorfoseopdracht uitvoeren. De examens worden beoordeeld door speciaal opgeleide assessoren.

Pilot Branchediploma van start!

Met het behalen van dit branchediploma kunnen kappers laten zien dat ze de skills hebben van een ervaren kapper en dat ze klanten met creativiteit een echte metamorfose kunnen geven. Een kapper kan het branchediploma behalen door te laten zien hoe hij of zij zo’n metamorfose aanpakt. Het eindresultaat wordt beoordeeld op vaktechniek, maar zeker ook op creativiteit!

Vervolg

De opzet van het branchediploma wordt nu eerst uitgebreid getest in de praktijk. Na deze pilot gaan we bekijken wat de resultaten zijn en daarmee bepalen of en hoe een branchediploma in de toekomst beschikbaar moet komen voor de hele kappersbranche.

De ANKO, FNV MOOI en CNV Vakmensen zijn samen bezig met de pilotfase van een branchediploma. De doelstelling van de pilot branchediploma is om te onderzoeken of een branchediploma ingevoerd kan worden om de kwaliteit van het vakmanschap van de instromende (toekomstige) werknemers te verhogen en te werken aan leven lang ontwikkelen in de branche.

In de ANKO Kapperszaken-editie van december 2020 lees je meer over het waarom achter een mogelijk branchediploma >