19 mei 2022 Mis het niet! Extra vergoeding Subsidie Praktijkleren

Dankzij onze lobby-inzet is het wéér gelukt om een extra bedrag per BBL-er te verkrijgen bovenop de reguliere vergoeding. Let op! deze extra vergoeding moet je wel actief aanvragen!

Mis het niet! Extra vergoeding Subsidie Praktijkleren

Vanaf 2 juni kun je weer de Subsidie Praktijkleren aanvragen via het loket van de RVO. Alle ins en outs over het aanvragen van deze subsidie vind je hier. De Subsidie Praktijkleren is een financiële tegemoetkoming aan bedrijven in de kosten die zij maken voor het opleiden van leerlingen (BBL) op de werkvloer. Het doel van de regeling is het stimuleren van werkgevers om praktijkleerplaatsen te bieden.

Wat je moet weten:

  • De regeling is alleen voor erkende leerbedrijven die BBL-leerlingen begeleiden;
  • Het loket is open van 2 juni 09:00 uur t/m 16 september 2022 17:00 uur;
  • Bij het aanvragen heb je E-herkenning niveau 3 met machtiging diensten RVO nodig;
  • Uitkering van de subsidie vindt na goedkeuring plaats in december 2022
  • Meer informatie over de administratie die je dient bij te houden vind je hier;
  • De normale uitkering is maximaal € 2700 voor een volledig jaar begeleiding. Het uiteindelijke bedrag dat wordt uitgekeerd wordt bepaald door het aantal aanvragen voor de subsidie.

10,6 miljoen extra

Ook dit jaar is het gelukt om de kappersbranche (haarverzorging) in aanmerking te laten komen voor een extra totaalbudget van 10,6 miljoen voor het studiejaar 2021-2022. Dit geld is bedoeld om werkgevers in sectoren die zwaar zijn getroffen door de coronamaatregelen te ondersteunen. Dit is een extra toeslag op de normale maximale toelage van € 2700. Aan de hand van het aantal aanvragen wordt het bedrag als toeslag verdeeld.

Wil je de extra toeslag voor een gerealiseerde MBO BBL-leerplek aanvragen? Geef in het aanvraagformulier dan aan dat je de aanvullende subsidie voor contact- en conjunctuurgevoelige sectoren aan wilt vragen en vul je KvK-nummer en vestigingsnummer in met behulp van de knop in het aanvraagformulier.

Maak je gebruik van het csv-bestand? Vul dan ‘ja’ in in de kolom of de hoofdactiviteit van het leerbedrijf in aanmerking komt voor de toeslag en vul de kolommen voor het KvK-nummer en het vestigingsnummer in. Ondervind je problemen met de eventuele voorloopnullen van het KvK-nummer of het vestigingsnummer? Kijk dan op de website van RVO hoe hiermee om te gaan of neem contact op met RVO door een mail te sturen naar praktijkleren@rvo.nl of bel 088 042 42 42. RVO controleert de SBI-code met je KVK-nummer.