16 mrt 2020 UPDATES coronavirus kappersbranche

Volg hier alle updates over het coronavirus en de kappersbranche!

UPDATES coronavirus kappersbranche

UPDATE 16 maart 17.45 uur:  ANKO-voorzitter Maurice Crusio licht advies ANKO vanavond toe in RTL Nieuws en Nieuwsuur.

UPDATE 16 maart 15.00 uur: Ook ANBOS (vereniging voor schoonheidspecialisten) en Provoet (vereniging voor pedicuren) adviseren om de salons te sluiten.

UPDATE 16 maart 14.00 uur: Kappersbranche neemt eigen verantwoordelijkheid: advies om salons te sluiten

UPDATE 16 maart 12.30 uur: de telefoonstoring is verholpen. Ons steunpunt is weer bereikbaar!

UPDATE 16 maart 12.00 uur: door een storing bij KPN is ons steunpunt momenteel niet telefonisch bereikbaar. Stuur ons een app of chat en we nemen contact met je op!

UPDATE 16 maart 11.30 uur: de ANKO maakt zich ook sterk om duidelijkheid te krijgen voor haarwerkspecialisten. Als besloten wordt dat kapsalons moeten sluiten, zal dit niet moeten gelden voor de haarwerkspecialisten. Zij moeten in staat zijn en blijven om de klanten te kunnen helpen, aangezien zij medische hulpmiddelen leveren.

UPDATE 16 maart 11.00 uur: op herhaaldelijk aandringen van ANKO, overlegt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op dit moment over meer duidelijkheid voor de kappersbranche. Hou onze berichtgeving in de gaten!

UPDATE 16 maart 10.30 uur: we adviseren onze leden om alvast werktijdverkorting aan te vragen, ook als je omzet vorige week nog niet is teruggelopen. Dat kan via: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ww-uitkering/vraag-en-antwoord/aanvragen-werktijdverkorting-en-ww-uitkering-personeel

UPDATE 16 maart 10.00 uur: we hebben zojuist weer contact gehad met het RIVM. De richtlijnen zijn niet gewijzigd. Wij nemen geen genoegen met deze onduidelijkheid voor de kappersbranche en voeren de druk op de overheid verder op, samen met MKB Nederland en andere branches. We willen duidelijke besluitvorming en uitvoerbare richtlijnen! We houden jullie op de hoogte.

Nu geopend: ANKO Corona Steunpunt!
https://www.anko.nl/anko-corona-steunpunt

Downloads

Noodmaatregelen kappersbranche 8 april

154 KB
Voorbeeld brief leveranciers Corona

19 KB