12 aug 2019 ANKO en kappersbranche uitgebreid in het nieuws

Vorige week vrijdag werd Harrie Jager van de ANKO geïnterviewd door BNR Nieuwsradio over de scheefgroei in de kappersbranche. Hij lichtte nog maar weer eens toe dat de ANKO niets tegen zzp'ers heeft, maar wel tegen oneerlijk beleid en het verdwijnen van opleidingsplekken. Het interview werd vervolgens door allerlei media opgepikt. 

ANKO en kappersbranche uitgebreid in het nieuws

On der andere de volgende media besteedden aandacht aan de kappersbranche naar aanleiding van het interview:

We verwachten vanavond (12 augustus) bovendien een item in het nieuws van 19:30 uur op RTL4.
Reageren

Reacties (2)

Patrick Smits

ANKO is naar mijn mening een verouderde organisatie die inspeelt op de belangen van het oude kappers gilde. Er is vraag naar thuis kapper dus wordt op die vraag ingesprongen. Vaak werken deze ZZP ers netjes volgens de geldende regels. Als kapperszaken hier niet tegen kunnen concurreren dan hebben deze traditionele zaken haar beste tijd gehad. Jammer maar helaas. De kaaswinkel, groenteboer bakker en slager zijn ook voor een groot gedeelte weggeconcurreerd door de supermarkt. Alleen zij die zich aan wisten te passen zijn er nog. Het offensief van ANKO lijkt meer op de stuiptrekkingen van een stervend dier.

15 aug 2019

F.R.J.van Stevendaal

Ja, ik heb de reactie van Harry op tv gezien, sorry maar veel zeggend en belovend was het niet voor de professionele kapper. De ANKO moet zich distantiƫren van de zzp' er branche en geen zzp' ers opnemen als lid in een professionele kappersbranche. De meeste zzp' ers werken vanuit huis op een slaapkamer of aanbouw dat zijn geen branche genoten maar branche vernietigers, ook voldoen ze niet aan verschillende wetten waar wij als professionelen kapper ondernemer wel aan moeten voldoen. Aan deze wildgroei moet de ANKO daadkrachtig afstand van nemen en bestrijden, en deze mensen niet aannemen als lid!! En samen met de politiek proberen alle gemeenten in Nederland te bewegen zich aan de Wet te houden en woningen te laten gebruiken waarvoor ze gebouwd zijn nl. om in te wonen en niet voor een bedrijf in te vestigen. Je moet eens proberen wiet te kweken in je huis, dan sluit de gemeente direct je huis omdat het illegaal is, een woonruimte gebruiken voor bedrijfsdoeleinden is ook illegaal!!

13 aug 2019

Reageren op: ANKO en kappersbranche uitgebreid in het nieuws

* E-mailadres wordt niet gepubliceerd