5 feb 2021 ANKO in gesprek met staatsecretaris Keijzer over situatie kappersbranche

Onder het motto ‘Kappers gaan Kapot’ streed de ANKO afgelopen weken voor betere steunmaatregelen voor de kappersbranche. In een persoonlijk zoom-gesprek met demissionair staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer benadrukten de voorzitter en directeur van de ANKO nog eens hoe schrijnend de situatie is.

ANKO in gesprek met staatsecretaris Keijzer over situatie kappersbranche

De kappersbranche blijft dicht tot en met 2 maart 2021. Zoals bekend staat veel kappers het water aan de lippen. Afgelopen woensdag deelden onze voorzitter Maurice Crusio en ANKO-directeur Wijnand van Unen in een zoom-gesprek hun zorgen met staatssecretaris Keijzer. Nogmaals lichtten zij toe hoe desastreus de methodiek van de steunpakketten uitpakt voor onze mooie branche en dat kappers acute liquiditeitsproblemen hebben: er is NU hulp nodig!

Daarnaast wil de ANKO zo snel mogelijk in gesprek over heropening van de branche. Dinsdag werd in de Tweede Kamer unaniem een motie aangenomen waarin de regering wordt opgeroepen in gesprek te gaan met gesloten branches over hun plannen voor verantwoorde heropening. We zullen wederom laten zien dat we met ons hygiëneprotocol verantwoord weer open kunnen!