23 feb 2021 Kappers mogen weer open!

Een zucht van opluchting en blijdschap ging vanavond door de kappersbranche. Premier Rutte sprak tijdens de persconferentie de verlossende woorden “We zijn op weg naar een stapsgewijze heropening van de samenleving, naar meer ruimte en naar minder beperkingen. Onder voorwaarden willen we weer een paar dingen mogelijk maken. En welzijn weegt daarin zwaar. Contactberoepen zoals de kapper worden weer mogelijk gemaakt.” Dit is geweldig nieuws voor onze zwaar getroffen branche.

Kappers mogen weer open!

Wat is er gezegd tijdens de persconferentie:

  • Kappers en ook de meeste andere contactberoepen mogen op 3 maart weer open.
  • Reserveren en een gezondheidscheck vooraf is verplicht.
  • Mondkapjes blijven verplicht.
  • De avondklok blijft tot 15 maart van kracht, dus hier moeten ook de kappers zich aan houden.

Avondklok

De avondklok blijft van kracht. Dit betekent dat de klanten voor 21.00 uur thuis moeten kunnen zijn. Voor werknemers en de ondernemer geldt dat zij met een eigen verklaring en een werkgeversverklaring wel later op straat zouden mogen zijn als dit voor het werk noodzakelijk is, bijvoorbeeld als je de salon nog wilt opruimen en netjes wilt afsluiten.

En nu: vertrouwen waarmaken!

We zijn bijzonder trots op het vertrouwen dat we als branche van onze overheid krijgen, nu we wederom vooraan staan in het heropeningsbeleid. Hier hebben we als kappersbranche keihard voor geknokt en nu moeten we samen dit vertrouwen gaan waarmaken. Dat we dat kunnen hebben we eerder laten zien en ook nu pakken we onze verantwoordelijkheid! Premier Rutte zei vanavond: “We doen hiermee iets heel spannends en dat moeten we heel goed in de gaten houden. Gedrag doet ertoe en extra ruimte betekent extra verantwoordelijkheid. ” We zullen de komende tijd dus extra onder een vergrootglas liggen en dat betekent dat we er alles aan moeten doen om te laten zien hoe we verantwoord en veilig open kunnen gaan én open kunnen blijven! Uiteraard gaan we jullie daar op alle mogelijke manieren bij helpen. In de komende dagen zullen we jullie hier meer over laten weten.

Succes met jullie planningen en het weer mooier maken van Nederland!

LEES OOK: Heropening dankzij de Kracht van Kappers! >