Contributie

De contributie voor het lidmaatschap van de ANKO is bedoeld voor de financiering van de kosten verbonden aan de collectieve belangenbehartiging, de informatieverstrekking, de voorlichting aan leden en de infrastructuur van de vereniging. De contributie is gedifferentieerd naar leden zonder personeel en leden met personeel. Bij bedrijven met personeel is een onderscheid aangebracht tussen kleinere bedrijven en overige bedrijven met personeel. De individuele dienstverlening (personeelsadvies, ondernmersadvies, juridisch advies en ANKO Academie) en de ledenvoordelen worden tegen kostprijs aangeboden. Leden betalen daarmee voor diensten die door hen worden afgenomen.

Contributiebedragen 2023

Categorie

 

Maand
Automatische incasso

Jaar
Met of zonder automatische incasso

 

Bedrijven met personeel 60,00 637,80  
Filialen 27,00 291,00   
Bedrijven met personeel 'kleine werkgevers' (*) 50,00 528,00  
Bedrijven zonder personeel  27,00 291,00  

(*) Zie hieronder, kop 'Kleine werkgever'

LET OP: bedragen zijn exclusief btw. Je kunt de kosten van het lidmaatschap van de ANKO opvoeren als bedrijfskosten bij je belastingaangifte!

Vaste korting

Ben je lid van de ANKO, dan profiteer je van veel voordeel. Denk aan voordelige premies voor verzekeringen via de ANKO Verzekeringsdienst of korting op De Leestafel. Kijk voor alle voordelen in het overzicht op de website. Draai je muziek in jouw salon, dan ontvang je ook nog eens korting op de Buma- en Sena-factuur.

Kleine werkgever

Heb je een totale loonsom kleiner dan € 30.000, - dan kun je in aanmerking komen voor de kleine werkgeverskorting van € 109,80 per jaar. Als je in 2023 voor verlaging van contributie in aanmerking wilt komen, stuur dan de verzamelloonstaat 2022 voor 1 juli 2023 naar de ANKO, samen met een verzoek om toepassing van de korting. Je kunt de kopie opsturen t.a.v. ANKO Ledenservice aan info@anko.nl of het postadres.

Grote Ketens

Ketenbedrijven met meer dan 50 filialen en/of franchisenemers kunnen gebruik maken van de Contributieregeling Grote Ketens.

Sectie Haarwerken

Het lidmaatschap voor de Sectie Haarwerken kost € 210,- per jaar en de toets waarmee je je jaarlijks laat erkennen € 340,-.  

Informatie over de Sectie Haarwerken >>

Word lid!

Nieuwsgierig naar ANKO?

Dat snappen we! Want wat doet de ANKO nou precies en waarom zou je lid worden? Hier leggen we het je uit!

Vertel mij meer!

Denk en praat mee

Discussieer mee of stel je vragen via social media.

Volg ons

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook en Instagram.