Under pressure...

 Hoi!  

Mijn naam is Freddie en ik ben kapper en ondernemer. Ik ben trots op mijn vak, mijn zaak en mijn team, maar potverdorie: ik heb het de afgelopen jaren wel steeds zwaarder gekregen! Dat komt vooral omdat ik steeds meer onder druk sta door de verplichtingen en kosten die overheidsregels met zich meebrengen. Bovendien zijn die regels lang niet altijd eerlijk, waardoor we als ondernemers niet allemaal dezelfde kansen hebben.

En ik ben dat dus behoorlijk zat!!!

MAATSCHAPPELIJKE WAARDE

Die regeldruk moet niet omlaag om mij een lol te doen, maar omdat kappers onwijs belangrijk zijn voor de samenleving. Wat die waarde precies is? Klik hieronder op de afbeelding van mij en mijn collega Ankie!

 

IN DE PERS

  • De NRC publiceerde op 30 juni 2021 een artikel over o.a. de hoge lasten- en regeldruk voor werkgevers in de kappersbranche.
  • ANKO-voorzitter Maurice heeft op 25 oktober 2021 een interview gegeven aan BNR Nieuwsradio. Je kunt het hier terugluisteren. Ga naar 1:11:00.

Eind 2021 bood hij het onderzoek en pamflet aan aan Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland. Naar aanleiding hiervan is een persbericht verstuurd.

OFFENSIEF IN DEN HAAG

De ANKO wil actie van Den Haag! In het pamflet dat toegestuurd is aan de Tweede Kamer staan 10 acties waarmee het nieuwe kabinet de kappersbranche toekomst kan geven. Daarnaast hebben inmiddels heel veel politici De Knaken van de Kapper ontvangen, vaak persoonlijk uit handen van ANKO-voorzitter Maurice Crusio.

'DE KNAKEN VAN DE KAPPER'

Ik was al uit de kleren gegaan (zie 'mijn drukpunten' hieronder) en speelde de hoofdrol in een film, maar inmiddels ben ik ook hoofdpersoon in een boek. 'Knaken van de Kapper' vertelt het verhaal van mij en Miss Money! De strip helpt om politici duidelijk te maken hoe de financien van een IB-ondernemer in elkaar steken. 

 

MIJN DRUKPUNTEN

Het was even slikken, maar voor een goed doel ben ik uit de kleren gegaan!

Vooral het werkgever zijn brengt de nodige druk met zich mee. Klik op de afbeelding om 'm te vergroten en hier vind je de position paper waarin we dat uitleggen aan de dames en heren in Den Haag.

Filmster, wie had dat gedacht...

Ik ben niet de enige ondernemer die het gevoel heeft onder druk te staan en het is ook niet zomaar geklaag. De ANKO heeft namelijk onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat de regeldruk voor kappers de afgelopen jaren alleen maar is toegenomen. Als dit zo doorgaat is onze branche echt in gevaar! Om dat ook aan de Haagse politici uit te leggen heb ik met de ANKO dit filmpje gemaakt. 

Mijn lijflied!

Mmm num ba de
Dum bum ba be
Doo buh dum ba beh beh
Pressure! Pushing down on me
Pressing down on you, no man ask for ...

Volg mij!

Freddie Under Pressure vind je op...

 

Mijn matties!

In kan deze strijd natuurlijk niet alleen voeren! Ik ben dus onwijs blij met mijn strijdmakkers Maurice, Therese en Gert-Jan. Maurice Crusio is voorzitter van de ANKO, Therese van 't Westende is de directeur en Gert-Jan Deben is manager belangenbehartiging. Samen met mij knokken zij voor verlichting van de druk! Voormalig directeur Wijnand van Unen vertelt over deze strijd in een uitgebreid artikel in ANKO Kapperszaken.

Dit wil jij toch ook?

Wat ik wil is simpel: niet ONDER DRUK, maar LEKKER DRUK! Mijn mooie vak uitoefenen, een goedlopende zaak en een gezonde kappersbranche. Dan kunnen we samen Nederland écht laten zien wat de Kracht van Kappers is!